Vervoer naar Groot-Brittannië

Er zijn diverse mogelijkheden voor overtochten naar Engeland, Schotland en Ierland.
Cottage Centre kan door goede samenwerkingen voor de diverse overtochten adviezen geven over de juiste verbinding tegen de scherpste prijs.

Vrijblijvend advies

Aangezien de mogelijkheden zeer uitgebreid zijn, kunt u ook uw wensen aan ons doorgeven. U ontvangt dan een vrijblijvend overzicht met een passend reisarrangement en bijbehorende tarieven. Het vervoer dient altijd in combinatie met een landarrangement geboekt te worden.

Boot overtochten

Trein overtochten

Boot Overtochten naar Engeland

P&O Ferries

Calais - Dover:
P&O Ferries vaart 24 uur per dag af en aan van Calais naar Dover. Een overtocht duurt 90 minuten, waarbij u uiterlijk 30 minuten voor vertrek moet inchecken (45 minuten voor motoren en voetpassagiers).

Zeebrugge/Rotterdam - Hull:
Vanuit Zeebrugge en Rotterdam vertrekken er dagelijks om in de avond twee luxe schepen naar Hull. U komt de volgende ochtend aan in Hull. U hoeft zich aan boord niet te vervelen. Er is volop vertier van allerlei aard aan boord en er wordt goed gegeten en gedronken. U kunt tevens overnachten in zeer gerieflijke hutten of op luxe slaapstoelen. U kunt voor de hutten kiezen uit binnenhutten of buitenhutten (met patrijspoort waarmee naar buiten gekeken kan worden). De standaard-hutten zijn voor 1,2,3,4 of 5 personen. Het is ook mogelijk een Club Suite buitenhut te boeken die ruimer is dan de standaardhut.

Het is toegestaan honden/katten mee te nemen, kosten per huisdier op aanvraag.


Stena Line

Hoek van Holland – Harwich:
Vanuit Hoek van Holland vertrekken dagelijks 2 ferry’s naar Harwich. Er vertrekt er een halverwege de middag zodat u ’s avonds in Engeland aankomt. Er is ook een afvaart ’s avonds waarbij u ’s morgens in Engeland aankomt. Voor de avondvaart is het verplicht een hut te nemen. U heeft de keuze uit een binnen- of buitenhut voor 2,3,4 of 5 personen.
Het is toegestaan honden/katten mee te nemen, kosten per huisdier op aanvraag.


DFDS Ferries

IJmuiden - Newcastle :
Voor wie graag snel en bijzonder comfortabel vanuit Nederland naar Engeland reist, is een overtocht met de supermoderne DFDS ferry vanuit IJmuiden een logische keuze. De terminal is makkelijk te bereiken en de afvaarten vanuit Nederland zijn altijd omstreeks 18.00 uur. Aan boord kan men heerlijk ontspannen in een van de vele bars, restaurants, shops en snackbars. Men geniet eigenlijk van een nachtelijke minicruise. De kwaliteit van de hutten garandeert een heerlijk nachtrust. 's Morgens kan men omstreeks 09.00 lekker uitgerust van boord. U hebt dan nog een hele dag om van uw vakantie te genieten. U hebt geen reistijd verloren en u bent op slechts 70 km van de Schotse grens! Mocht U door willen reizen naar Noord Ierland, dan zijn er de verbindingen vanuit zuid Schotland met Stena Line en P&O. Vraag ons naar de mogelijkheden. De DFDS verzorgt ook de verbinding vanuit het Noord Franse Duinkerke naar Dover. Vaartijd iets minder dan 2 uur en vertrek de hele dag door om de 2 uur.


Meer informatie

Voor meer informatie over reizen met de boot naar Engeland kunt u ook eens de pagina Overtochten Engeland bezoeken.


Boot Overtochten naar Ierland

P&O Ferries

Cairnryan - Larne:
Met de Express Fast Craft vaart u in slechts een uur van Engeland naar Ierland. U kunt ook voor een langzamere overtocht kiezen die er 2 uur over doet. De 2-uur durende ferry vaart echter alleen tussen maart en oktober tussen Troon en Larne. Er zijn meerdere afvaarten per dag mogelijk.


Stena Line

Fishguard – Rosslare:

Holyhead – Dun Laoghaire (bij Dublin) / Dublin Port:

Cairnryan - Belfast:

Vanuit Engeland kunt u doorreizen naar Wales of Schotland om vanuit daar de ferry naar Ierland te nemen. Met Stena Line heeft u de keuze uit diverse routes waarbij de overtochten 2 – 3 uur duren, afhankelijk van de gekozen route. Voor iedere route zijn beperkte afvaarten per dag. Vraag ons naar de diverse routes en tarieven.


Irish Ferries

Holyhead – Dublin:

Pembroke – Rosslare:

Irish Ferries brengt u vanuit Wales snel en comfortabel naar Ierland. U kunt vanuit Noord Wales (Holyhead) naar Dublin of vanuit Zuid Wales (Pembroke) naar Rosslare. Holyhead is circa 4uur rijden vanaf Hull en Pembroke circa 5 uur vanaf Folkestone. U vaart in circa 3 uur en 15 minuten met de reguliere ferry en in nog geen 2 uur met de FastFerry Service. De ferry’s vertrekken overdag tot 4x per dag. De prijzen verschillen per periode. Vraag nu de actuele prijzen via ons aan.


Trein Overtochten naar Engeland

Eurotunnel

Calais – Folkestone:
Wanneer u kiest voor Eurotunnel dan reist u snel, gemakkelijk en comfortabel via Calais naar Folkestone. Tijdens de 35 minuten durende rit kunt u lekker in uw eigen auto luisteren naar de speciale Eurotunnel radiozender. Behalve toiletten zijn er aan boord geen faciliteiten. De vertrekhave is circa 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. De bouw van deze tunnel van het oude continent naar het eigenzinnige eiland, heeft heel wat voeten in aarde gehad. Men was in het begin ook wat sceptisch over het treinverkeer dat er doorheen zou gaan. Maar na een flink aantal jaren blijkt dat het een van de snelste en populairste manier is om het Kanaal te 'nemen'. De hele dag door vertrekken de treinen vlak na elkaar. Het aan boord gaan is een fluitje van een cent, want men blijft gewoon in zijn auto, volgt de aanwijzingen van het vriendelijke personeel en voor men er erg in heeft snelt men op grote snelheid door de tunnel. Er vragen wel eens mensen hoe dat nu gaat. Wel, je zit gewoon in je auto, samen met nog een klein aantal auto's in een afgesloten luxe treinwagon. Door brandwerende deuren zijn er compartimenten gemaakt. Je kunt er gewoon rondlopen. Maar haast je, want je bent eerder aan de overkant dan je denkt! En meteen in Folkstone ben je binnen 3 minuten weer op de autosnelweg naar Londen. Het is geen wonder dat de Eurotunnel een grote favoriet is bij mensen die willen opschieten.