Engeland - De ultieme 5-daagse roadtrip door Cornwall

Een aantal dagen vrij? Pak wat spullen in en vertrek naar Cornwall.

Het lijkt haast niet mogelijk in een korte tijd, maar met slechts 5 dagen heeft u een hele goede eerste indruk van Cornwall in het zuidwesten van Engeland.

Dag 1 – Op weg naar Cornwall

Gezien de smalle wegen die in Cornwall gebruikelijk zijn, is het aan te raden om de kleinste camper te huren. De eerste dag haalt u deze op in het depot bij Londen. Neem de eerste dag rustig de tijd om uw camper te leren kennen en start met het rijden naar Plymouth waar u in de buurt overnacht, u bent dan al in Cornwall.

Dag 2 – Prachtige kusten en uitzichten

De volgende dag rijdt u verder langs de kust richting Falmouth voor een ontbijt en het inslaan van voorraad voor de komende dagen. Rijdt door naar Kynance Cove voor een picknick en om een stukje te wandelen. Indien u meer tijd heeft maak dan een prachtige wandeling richting Lizard Point. Voor deze korte roadtrip is daar helaas geen tijd voor want u gaat door naar het Britse antwoord op Mont-Saint-Michel, toepasselijk ‘St Michael’s Mount’ genoemd. Controleer de getijden voordat u het bezoekt, want het is alleen toegankelijk bij eb, maar het uitzicht is ook adembenemend bij vloed. Neem de schilderachtige kustweg die door Penzance gaat, een prachtig klein vissersdorpje dat aanvoelt als een kleine stap terug in de tijd. Langs de kust overnacht u op een camping waar u kunt genieten van de zonsondergang.

Dag 3 – Zwemmen in het blauwe water

Vandaag start bij het Minack Theatre, een ongelooflijk openluchttheater op een klif. Kijken naar een show daar terwijl de zon ondergaat boven de zee achter het podium zal direct op uw bucketlist komen nadat u hier bent geweest. Vanaf de parkeerplaats ziet u het uitzicht naar Porthcurno Beach en loop het pad af voor een duik als u daar zin in heeft. Dit gebied voelt erg aan als de Algarve in Portugal, alleen met nog een paar lagen kleding. De volgende stop is Land’s End. Een bezoek waard en op een mooie dag heeft het een prachtig uitzicht en kunt u er prachtig wandelen. Ook een bezoek waard is Sennen Cove. Ook hier is het heerlijk wandelen en bij mooi weer om te zwemmen. Ga door naar St Ives voor de lunch. Veel pasteitjes, fish and chips en Cornish-ijs om uit te kiezen, maar wees voorbereid op de toeristische prijzen en de overdreven zelfverzekerde lokale zeemeeuwen. Als u van zwemmen houdt, zijn zowel St Ives Bay als het strand van Gwithian Towans goede plekken.

Dag 4 – Historie en natuur

Verken na het ontbijt de overblijfselen van de voormalige tinmijnen op en boven de kliffen van de kust rondom Botallack. Rijdt door richting Padstow en ga onderweg naar de Bedruthan Steps bij Wadebridge. Geniet van het uitzicht en het strand, een leuke plek voor een picknick. Breng ook een bezoek aan Treyornan Bay, precies bij zonsondergang. Er is een geweldige YHA direct aan het strand daar met een openluchtrestaurant aan de voorkant.

Dag 5 – Wandelen en de terugtocht

Neem een heerlijk ontbijt alvorens uw vertrek naar The Rumps. Er is een behoorlijke wandeling vanaf de parkeerplaats, dus zorg ervoor dat u een paar uur de tijd neemt als u het beste uitzichtpunt wilt bereiken. Een andere optie is een bezoek aan Tintagel Castle met ook prachtige wandelingen en uitzichten langs de kust. Hierna is het een lange rit terug naar het depot in Londen. Maar u heeft in korte tijd veel van Cornwall kunnen zien en u zult er zeker eens terug keren. Wellicht in een leuke cottage langs de kust?

Een camper via Cottage Centre

Waarom klanten voor Cottage Centre kiezen

Ongelimiteerd aantal kilometers

Geen extra kosten voor een extra bestuurder

24-uurs service voor onderweg

Standaard uitgebreide autoverzekering

Een camper via Cottage Centre

Waarom klanten voor Cottage Centre kiezen

Ongelimiteerd aantal kilometers
Geen extra kosten voor een extra bestuurder
24-uurs service voor onderweg
Standaard uitgebreide auto verzekering