De hengel in de hand

Aangezien Groot-Brittannië en Ierland geheel omgeven zijn door water, is er altijd een plek op korte afstand om de hengel uit te werpen.

De landen zijn voorzien van veel rivieren en meren waarop gevist kan worden en u kunt zelfs een cottage boeken aan een van deze rivieren of meren. Of u nu een zeevisser bent, vliegvisser of met een van uw kinderen aan een meertje wilt oefenen met vissen, het kan allemaal. Op veel locaties zijn boten te huur, visvergunningen zijn lokaal te kopen en er zijn gidsen die u graag de juiste weg op helpen.

Legendarische rivieren - Schotland

Schotland is beroemd als het gaat om vissen, met een van de beste zalmrivieren ter wereld. Maar naast de zalmvisserij zijn er ook volop mogelijkheden tot zeevissen, zoetwatervissen en sportvissen op bijvoorbeeld forel. Met name vliegvissen is populair in Schotland en een prachtige sport, hoewel door sommigen eerder gezien als kunstvorm. Het is mogelijk op veel rivieren en meren en geadviseerd wordt voor een eerste keer zeker een ‘Ghillie’ mee te nemen die adviseert over de beste plekken en juiste vliegen om te gebruiken.

Visvijvers te over - Engeland

In Engeland zijn veel wateren en meren om op te vissen. Veelal zijn deze eigendom van een vereniging of particulieren die dit verpachten en de prijzen kunnen nogal verschillen per vergunning. Het is dus anders dan in Nederland waar je één vergunning koopt voor alle wateren. Ga eens vliegvissen op een van de visvijvers in het zuiden van Engeland, of ga voor een afgelegen meer in het Lake District. Ook leuk om een bootje te huren op bijvoorbeeld Rutland Water of Bewl Water. Partner en kinderen kunnen dan lekker op de kant genieten terwijl de liefhebber de vissen binnen haalt.

Diversiteit - Wales

De vele rivieren, meren, visvijvers en lange kust zorgen voor veel mogelijkheden tot vissen in Wales. Er zijn ook veel verschillende vissen te vangen, zoals bijvoorbeeld forel in de Usk, Teifi, Dee of Wye en wilde zeeforel in de Towy, Rheidol of Teifi. Voor de kans op zalm kan het beste gevist worden in de herfst op de rivier de Usk. In de winter kan gevist worden op vlagzalm in de Wye, Dee en Severn. Zeevissers kunnen kiezen om met een boot uit te varen, maar langs de kust zijn ook meer dan voldoende mogelijkheden om vanaf de kant te vissen.

Bijzondere visplekken - Ierland

Geniet van het vissen in de prachtige natuurlijke omgeving van Ierland. Hier is genoeg zalm, forel, snoek en zeebaars te vinden voor de sportvisser. De smalle bergbeekjes en brede kalksteenrivieren zijn kraakhelder en uitnodigend om een lijn in uit te gooien met de vliegenhengel. Op de Ierse meren en rivieren is vliegvissen het populairst. Langs de gevarieerde kust van Ierland is het voor de durfal mogelijk eens op haai te vissen! Hoe dan ook heeft Ierland een ruime keuze aan vissoorten het gehele jaar door en zal het een ervaring zijn om niet snel te vergeten.