Ierland - Ontdek Ierland met de camper in 9 dagen

Zoveel moois en zo dichtbij…. Ierland!

Dit is zeker een van de beste 9-daagse roadtrips met een camper door Ierland. Veel hoogtepunten komen terug en u heeft een goede indruk waar u in de toekomst nog eens langer zou willen verblijven.

Dag 1: Aankomst in Dublin

Stap op een van de vele goedkope vluchten naar Dublin en uw roadtripavontuur in Ierland staat op het punt te beginnen. Het depot van Spaceships Dublin bevindt zich in Navan, op 1 uur met de bus van het centrum van Dublin of de luchthaven van Dublin. Op ongeveer 15 km van het depot vind u Rock Farm Slane, een glampingcamping dicht bij Slane Castle. Een perfecte plek om de eerste nacht van uw reis door te brengen.

Dag 2: van Waterford naar Cork

Rijd richting Waterford, waar het kristal Waterford Crystal vandaan komt. Als u ze flink wilt uitgeven, is dat hier heel goed mogelijk. En anders raden we aan om alleen te kijken. Na Waterford neemt u de kustweg R675 door enkele prachtige kustplaatsen en surfplekken, namelijk Tramore en dan de E30 op richting Cobh en Cork. Als u er eenmaal aankomt, is het tijd om een ​​ camping te zoeken om te verblijven. Cobh is een prachtige kleine plaats om uw ruimteschip te parkeren.

Dag 3: Aardappelen & The Titanic

Als u wakker wordt in Cobh, is het tijd om de geschiedenis te leren kennen. Er is een briljant erfgoedcentrum dat u kunt volgen in de voetsporen van de miljoenen Ierse immigranten die vanuit Cobh zijn vertrokken op zoek naar een welvarender leven in de VS en Australië tijdens de verwoestende aardappelhongersnood van de 19e eeuw. U kunt voelen hoe moeilijk het toen was en hoe goed u het heeft in uw gezellige camper. Het was ook de laatste aanloophaven voor de Titanic! Na een beetje te hebben geleerd over de Ierse geschiedenis is het tijd voor Cork en de op een na grootste stad van Ierland, een goede plek voor een Guinness en een pub. U zult ook het Blarney-kasteel niet al te ver weg vinden - geef het een kus en heb voor altijd ‘the gift of gab” (de gave van grote welsprekendheid of kunst van het vleien; gab betekent kletspraat) ! U heeft nu de mogelijkheid om ofwel in Cork te blijven of naar de badplaats Kinsale te gaan.

Dag 4: Ring of Kerry

Rijd langs de kust van Kinsale richting Kenmare en het begin van de geweldige Ring of Kerry! Het is 180 kilometer ruige, prachtige kustlijn en kronkelende wegen die passen bij een van 's werelds beste ritten. De Ring of Kerry heeft een aantal schilderachtige stadjes en landschappen om te stoppen en geweldige foto's te maken tot aan Killarney, wat een goede plek is om 's avonds te verblijven.

Dag 5: adembenemend landschap

Na het opstaan ​​in Killarney gaat u richting het schiereiland Dingle voor nog meer geweldige rijervaringen op kustwegen en adembenemende landschappen. Nadat u een hoefijzer rond het schiereiland heeft gemaakt, neemt u de wegen die naar Tralee leiden en vervolgens de N69 naar de oversteekplaats voor de veerboot bij Tarbert. Neem bij Tarbert de overtocht met de veerboot naar Killamir en ga verder naar Kilkee, een populaire badplaats in de zomer voor de lokale bevolking.

Dag 6: Cliffs of Moher

Na een nacht in Kilkee is het tijd voor een van de belangrijkste toeristische attracties van Ierland; de ongelooflijke Cliffs of Moher aan de ruige westkust. De Cliffs of Moher lijken te zijn bezocht door een scalpel van een arts, de enorme druppel is niet voor angsthazen en het lijkt of u aan de rand van de wereld staat. Ga na uw bezoek door naar Galway. Een jonge universiteitsstad en als u iets te vieren heeft en het Guinness wilt laten stromen, dan is dit kleine stadje iets voor u!

Dag 7, 8 en 9: de omgeving van Dublin

Tijd om terug naar Dublin te rijden. Aangezien het autorijden van de roadtrip nu min of meer voorbij is, is het tijd om te genieten van alles wat Dublin te bieden heeft. Van een bezoek aan een whiskydistilleerderij als Teeling (en natuurlijk het proeven van dat vloeibare goud) tot genieten van het bruisende nachtleven van de stad. Temple Bar is dé plek voor een avondje uit. U kunt hier gemakkelijk meerdere dagen doorbrengen en de rijke geschiedenis, musea, Trinity College en de Guinness-brouwerij verkennen. En er zijn nog veel dagtochten in de omgeving van Dublin te doen.

Een camper via Cottage Centre

Waarom klanten voor Cottage Centre kiezen

Ongelimiteerd aantal kilometers

Geen extra kosten voor een extra bestuurder

24-uurs service voor onderweg

Standaard uitgebreide autoverzekering

Een camper via Cottage Centre

Waarom klanten voor Cottage Centre kiezen

Ongelimiteerd aantal kilometers
Geen extra kosten voor een extra bestuurder
24-uurs service voor onderweg
Standaard uitgebreide auto verzekering