50 tinten groen

En met 50 tinten groen bedoel we Ierland! Een land vol geschiedenis, vriendelijke inwoners, cottages met rieten daken en levendige pubs.

Door het zachte en natte klimaat heeft het een fantastisch mooi landschap met alle kleuren groen. Het land is omringd door een prachtige kustlijn die veel bezoekers trekt. Maar ga ook eens verder het binnenland in waar de meren, rivieren, bergen en grasland op je liggen te wachten om ontdekt te worden. Laat je niet afschrikken door een paar druppels regen, maar trek er op uit en laat je betoveren door de flora en fauna van Ierland.

Het minder bekende Ierland - Midden Ierland

Het midden van Ierland is het minder bekende deel van Ierland. Het midden van Ierland bestaat uit negen county’s met ieder een eigen charme. Vanuit de lucht gezien is het een groot groen geheel met wat glinsteringen van water. Wanneer u er doorheen reist ziet u dat het bestaat uit veel groen boerenland, veenland, meren, weiden en het is bezaaid met oude Keltische kruizen, abdijen, kastelen en meer oude bouwwerken.

Vanuit Dublin naar het zuiden - Zuidoost Ierland

Vanuit Dublin naar het zuiden zijn er zeven county’s die al vroeg een grote aantrekkingskracht hadden op kolonisten. In dit deel van Ierland vinden we het warmste klimaat waardoor er ook drukke badplaatsen langs de kust zijn. Daarnaast zijn er indrukwekkende middeleeuwse kastelen, grote landhuizen, kerken, kloosters, een woeste bergrug, rivieren en glooiende akkers. Voor liefhebbers van strand tot liefhebbers van paarden, er is voor ieder iets te vinden.

De bekende schiereilanden - Zuidwest Ierland

Het zuidwesten van Ierland bestaat uit Cork, Kerry en Limmerick. Hier loopt een prachtig landschap met weelderige valleien door tot in de punten van de schiereilanden. De kustlijn wordt ruiger en er zijn veel kleine eilanden voor de kust. Trek erop uit met de fiets, te paard of ga wandelen. Het zijn de beste manieren om het natuurschoon diep in te laten werken. In de zomermaanden is het mogelijk met een ferry rondom de eilanden te varen om de bijzondere bewoners te spotten.

Mysterie en actie - West Ierland

Nog voor het bereiken van de westkust ligt er een landschap met mysterieuze sfeer; de Burren. Oude graven, kerken, ondergrondse rivieren en grotten. Niet veel groen, maar desalniettemin een interessant gebied. De rest van West Ierland is populair bij wandelaars, watersporters, vissers en natuurliefhebbers. Ook hier weer de ontspannen sfeer en vriendelijkheid van de inwoners met levendige pubs om na een prachtige wandeling in bij te komen.

Landschappen, dichters en water - Noordwest Ierland

Drie verschillende county’s met ieder een eigen charme. Een van de ruigste en mooiste landschappen ligt in het noordwesten van Ierland, county Donegal. Eilandjes, verlaten baaien en rotsige kliffen zijn hier te vinden. County Sligo werd legendarisch gemaakt door de dichter W.B. Yeats en heeft zandstranden en een mooi merengebied. Verder het land in ligt Leitrim met een vredig landschap met kalme meren, waterval en rivieren.