Schotland - Een gemakkelijke reis vanuit Engeland door Schotland

Een roadtrip in Schotland is altijd geweldig. Er is zoveel te doen en te zien. Deze snelle en gemakkelijke reisroute door Schotland neemt u mee naar diverse Schotse hoogtepunten.

Deze reis kunt u al starten in Londen, wat het een geweldige combinatie maakt met de Engelse reisroutes. U kunt uw reis natuurlijk ook beginnen vanuit Edinburgh.

Dag 1: De start van uw Schotse avontuur

Vertrek vanuit het Lake District naar de Schotse grens en vervolgens naar Glasgow. Of start vanuit Edinburgh. Breng de avond door op een van de campings aan de rand van de stad. U kunt vanuit Edinburgh ook nog een bezoek brengen aan de Rosslyn Chapel. Of iets verder van de stad is ook Hopetoun House een aanrader en het bijzondere Falkirk Wheel en de Kelpies.

Dag 2: Loch Lomond

Rijd Glasgow binnen en bekijk enkele van de prachtige architectuur voordat u naar het noorden rijdt naar Loch Lomond (een Loch is een Schots meer) en vervolgens naar Loch Awe. Breng de middag door aan de oever van een meer of huur een kano en bekijk het eens vanuit een ander oogpunt. Er zijn genoeg campings op weg naar Campbell Town om de nacht door te brengen en onderweg kunt u in de natuur genieten van een eigen picknick.

Dag 3 en 4: Ben Nevis

Vandaag noordwaarts naar Fort William en de hoogste berg van het VK, Ben Nevis. Beklim de top voor een adembenemend uitzicht, alleen als u zich fit genoeg voelt uiteraard. Wandelingen minder uitdagend zijn hier ook volop mogelijk.

Dag 5: Isle of Skye

Ga verder noordwaarts naar het Isle of Skye voor een werkelijk spectaculair landschap. Als u liefhebber bent van whisky, ga dan naar de Talisker-distilleerderij. Maar ga zeker genieten van de adembenemende natuur en trek er op uit voor een flinke wandeling of een tocht met de mountainbike. Eén dag Isle of Skye is uiteraard veel te kort, maar u krijgt een goede indruk waarom u deze bestemming nog eens moet bezoeken als u iets meer tijd heeft.

Dag 6: Edinburgh

Rijd zuidwaarts via Loch Ness naar Edinburgh. Probeer een glimps op te vangen van het monster van Loch Ness of bezoek het museum. Wij verzorgen ook graag een overtocht over Loch Ness voor u.
Ga daarna door naar Edinburgh met veel attracties, mooie uitzichtpunten, uitgaansgelegenheden en Edinburgh Castle dat is gebouwd op een uitgedoofde vulkaan. Bij mooi weer is het heerlijk vanaf het Palace of Holyroodhouse naar Arthur’s Seat te wandelen voor een prachtig uitzicht over de stad. En als u dan de Royal Mile weer terug bent gelopen richting het kasteel, bezoek dan ook The Scotch Whisky Experience, een aanrader!

Dag 7: aan alle goede dingen moet een einde komen

Ga terug naar Engeland voor aansluitend nog een mooie trip en eindig in Londen. U kunt ook besluiten uw camper weer in Edinburgh in te leveren.

Een camper via Cottage Centre

Waarom klanten voor Cottage Centre kiezen

Ongelimiteerd aantal kilometers

Geen extra kosten voor een extra bestuurder

24-uurs service voor onderweg

Standaard uitgebreide autoverzekering

Een camper via Cottage Centre

Waarom klanten voor Cottage Centre kiezen

Ongelimiteerd aantal kilometers
Geen extra kosten voor een extra bestuurder
24-uurs service voor onderweg
Standaard uitgebreide auto verzekering