Blauwe zee en verscholen baaien

Wanneer je aan Groot-Brittannië denkt, verwacht je het niet direct maar toch heeft het prachtige verscholen baaien, langgerekte zandstranden, blauwe zee en iconische badplaatsen voor een heerlijke gezinsvakantie aan zee.

Niet alleen in het zuidwesten van Engeland, maar ook in Wales en Schotland zijn er prachtige witte stranden en een blauwe zee te vinden. Neem de tijd om alle verscholen baaien te verkennen en neem een surfles of ga uw duikbrevet halen. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om te surfen, zeilen, vissen, rotsklimmen en zeedieren te spotten.

Verscholen baaien - Cornwall

Cornwall is een van de populairste gebieden in Engeland vanwege de warme golfstroom die zorgt voor subtropische omstandigheden. Er zijn tal van prachtige zandstranden, verscholen baaien, knusse vissersdorpjes en blauwe zee te vinden. Bezoek bijvoorbeeld Porthcurno (Minack Theatre), St. Ives of Kynance Cove.

De Engelse Riviera - Devon

Devon is het graafschap met de meeste uren zonneschijn op het Britse platteland, vandaar de bijnaam ‘English Riviera’ voor een deel van dit gebied. In Devon zijn zowel in het noorden als zuiden prachtige stranden en verscholen baaien te vinden. Bezoek bijvoorbeeld eens Torquay, Brixham, Paignton (met zijn rode zandstrand) of Saunton Sands (drie kilometer zandstrand in het noorden).

De Jurassic Coast - Dorset

Dorset heeft een indrukwekkende kustlijn – de Jurassic Coast – en een aantal gezellige badplaatsen. Ook zijn er tal van kleine pubs waar vroeger de smokkelaars hun ‘ale’ dronken. Ga zelf op zoek naar fossielen langs het strand van Charmouth of bezoek Lulworth Cove of Man O’war beach. Ook het Isle of Purbeck is een zeker bezoek waard.

Buitengewoon natuurschoon in Gower - Wales

Gower ligt in het zuiden van Wales en het is benoemd tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ oftewel een gebied met buitengewoon natuurschoon. Het schiereiland is een ware surf hotspot, maar het is ook een prachtig gebied om te wandelen, te picknicken op het strand of vogels te spotten. Bezoek Rhossili, Three Cliffs Bay, Pobbles Bay of met kleine kinderen Caswell en Langland.

Witte zandstranden en azuurblauw op de buiten Hebriden – Schotland

Een onvergetelijk avontuur staat je te wachten op de buiten Hebriden van Schotland. Bezoek de grootste eilanden Lewis en Harris met witte zandstranden en azuurblauw water. Vergeet vooral niet het Luskentyre zandstrand en Cliff Beach. Ga voor nog meer avontuur naar Barra en wandel daar langs het prachtige witte zandstrand van Tangasdale of ga per kajak nog meer beschutte baaien ontdekken.

Dieren spotten op de Shetland eilanden – Schotland

Het meest noordelijke deel van Schotland bestaat uit meer dan 100 eilanden waar je nooit meer dan 5km verwijderd bent van de zee. In de zomer kan hier wel 19 uur lang de zon schijnen en heeft u dus alle tijd om de eilanden rustig te ontdekken. Wandel of fiets langs de rustige stranden en kijk uit naar de otters, zeehonden en verschillende zeevogels in de diverse baaitjes.

Verstopte zandstranden in Sutherland – Schotland

Bij de Highlands van Schotland wordt niet direct aan blauwe zee en strand gedacht, maar dit is er zeer zeker wel te vinden. Wanneer u helemaal in het noorden van de Higlands bent, breng dan eens een bezoek aan Achmelvich Bay. U vind hier helder blauw water en een prachtig wit zandstrand, populair bij surfers, kajakkers en vissers. Nog verder naar het noorden is ook het fantastische Clachtoll Beach zeer aan te raden.

Zandkastelen bouwen - Norfolk

Voor uitgestrekte zandstranden kunt u ook eens denken aan het oosten van Engeland, het graafschap Norfolk. Hier ligt namelijk het gouden zandstrand van Brancaster Beach waar je heerlijk met de kinderen zandkastelen kunt bouwen, met de hond een wandeling kunt maken of kunt gaan leren kite-surfen. Andere prachtige stranden in Norfolk zijn Wells-next-the-sea en Holkham Bay.