Wonderen van de natuur

Het verhaal van de oudste geschiedenis van de landen wordt verteld door de natuur.

Al eeuwenlang worden reizigers geïnspireerd en aangetrokken tot de fascinerende wonderen van de natuur. Denk hierbij aan ruige kliffen, witte krijtrotsen, hoge pieken, groene heuvels en uitgesleten kloven. Waar u ook verblijft op de Britse eilanden, er zijn altijd natuurwonderen op korte afstand. Verken deze wonderen met de auto, fiets, te voet of vanaf het water en u zult begrijpen dat ze met recht in veel ‘must-see’ lijsten naar voren komen.

Zuid Engeland

Het zuiden van Engeland heeft een prachtige en langgerekte kust, niet verwonderlijk dus dat de meeste natuurwonderen zicht langs deze kust begeven. Maar vergeet ook zeker niet de prachtige route te rijden door de Cheddar Gorge iets meer in het binnenland en over de heide in Dartmoor en Exmoor National Park.

Noord Engeland

Het noorden van Engeland biedt zoveel prachtig natuurschoon. Allereerst het schitterende Peak District en Lake District, maar sla ook zeker Noord Yorkshire niet over met bijzondere rotsformaties en kloven. En wist u ook dat in de winter de lucht boven Northumberland zo donker en helder is dat u het noorderlicht er kunt zien?

De eilanden van Schotland

Schotland heeft ontzettend veel eilanden waarvan velen via ferrys te bereiken vanuit de Hooglanden. Deze eilanden herbergen prachtige natuurlijke wonderen. De eilanden zijn niet druk bevolkt en ook het toerisme loopt er nog iets achter waardoor het mogelijk is dat u de enige bent die het natuurwonder op dat moment aanschouwt. Kijk om u heen en geniet van de rust, de stilte en allesbepalende natuur.

Schotse Hooglanden en Isle of Skye

Het noorden van Schotland herbergt veel natuurwonderen waarvan velen zich in één gebied bevinden, namelijk Isle of Skye. De natuur heeft hier gezorgd voor veel prachtig natuurschoon met name langs de ruige kustlijn. Voor velen is een bezoek aan de wildernis van de noordelijke Highlands iets om nooit te vergeten.

Schotse Laaglanden

Groene valleien, verlaten meren en een heldere sterrenhemel; u bent in het natuurschoon van het zuiden van Schotland. Reis door het zuidwesten van Schotland waar u met het blote oog maar liefst meer dan 7000 sterren en planeten en af en toe een meteoor kunt zien! En geniet van de prachtige uitzichten op de favoriete plek van Sir Walter Scott of bezoek de smalle kloof met roodgekleurde zandbodem van de Devil’s Pulpit.

Noord Wales

De mooiste natuurwonderen van het noorden van Wales bevinden zich in het Snowdonia National Park. Allereerst is daar de berg Snowdon die te voet te beklimmen is, maar u kunt ook met een treintje omhoog om van het natuurschoon te genieten of kies voor een van de andere bergen rondom. Ga voor watersporten naar het grootste natuurmeer Lake Bala en voor nog meer natuurschoon naar de Great Orme verder noordelijk.

Zuid Wales

In het zuiden van Wales kunt u zich verwonderen over het natuurschoon in de Brecon Beacons en de naastgelegen Black Mountains en Wye Valley op de grens met Engeland. Maar ook aan de kust van het zuiden van Wales heeft de natuur een aantal prachtige natuurwonderen gecreëerd die een bezoek waard zijn.

Ierland

Aan Ierland wordt vaak gedacht als het groene eiland. Maar de meeste natuurwonderen bevinden zicht niet in het groen, maar juist langs de kust die het hele land omringt. In het noorden allereerst de magische Giant’s Causeway en via de westkust naar het zuiden komt u langs de gigantische kliffen van Slieve League en de Cliffs of Moher. Bezoek ook de spectaculaire, door gletsjers uitgesleten bergpas Gap of Dunloe en een van de prachtige watervallen in het land.