De smaken van Groot-Brittannië en Ierland

Er is veel bijzonders in Groot-Brittannië en Ierland te vinden, waaronder ook bijzonder (lekker) eten en drinken.

Er zijn talloze traditionele pubs waar gegeten kan worden bij de open haard, Engels bier geschonken wordt en Schotse whisky of Ierse whiskey. Als je in Engeland bent, neem dan ook eens een Afternoon Tea of haal versgebakken scones bij de lokale bakker. Bestel eens een full Irish Breakfast in Ierland en verse vis in Schotland.

Diversiteit aan smaken - Engeland

Engeland staat niet per definitie bekend om het lekkere eten, maar er is wel degelijk veel lekkers te vinden. Wat dacht u van de Afternoon Tea, heerlijke scones, kazen en het nagerecht de Eton Mess? En iedereen zal een keer de bekende fish and chips proberen met een Engelse pint erbij. Het zal u niet verwonderen in zo’n groot en divers land dat ook elke regio zijn eigen specialiteit heeft. Proef de diversiteit en verwonder u over de heerlijke en verse producten.

Natuurlijke smaken - Schotland

Wild uit de hooglanden, vis uit de omringende zeeën en kaas uit de laaglanden. In Schotland is het goed eten! U proeft er de natuurlijke smaken van het platteland en het vlees is er mals. Ze houden hier best van een randje vet om een koude dag goed door te komen, en ook zijn Schotten zoetekauwen. Voor een echt traditioneel gerecht probeert u uiteraard Haggis en bestelt u in de pub een Pint of een goed glas Whisky.

Ontbijt als een keizer - Ierland

De Ieren beginnen de ochtend met een stevig ontbijt van bacon, worstjes, black pudding (bloedworst), eieren, tomaten en brood. In de middag eten ze een warme maaltijd en in de avond de lichtere maaltijd. De basis van veel maaltijden bevat goed en vers vlees, aardappelen en wortel. Ook levert de zee veel verse vis en schaaldieren en de rivieren zorgen voor zalm, forel en paling die vaak gerookt worden. Er zijn ook een aantal heerlijke Ierse kazen en uiteraard de Ierse whiskey en bier.

Functioneel eten - Wales

In het verleden was het eten in Wales vooral functioneel en bestond het uit producten die lokaal verkregen konden worden. Eten was immers een noodzaak en niet meer dan dat. Uiteraard is die instelling ook in Wales aangepast en zijn de van oudsher originele maaltijden verder verrijkt. Het meest traditionele gerecht is nog wel de Cawl en wanneer u een cottage boekt zullen er vaak Welsh Cakes klaar liggen als welkom.