Overtochten

Overtochten

Er zijn diverse mogelijkheden voor overtochten naar Engeland, Schotland en Ierland. Cottage Centre kan door goede samenwerkingen voor de diverse overtochten adviezen geven over de juiste verbinding tegen de scherpste prijs. Door onze samenwerkingen betaalt u bij ons nooit meer dan direct bij de ferry-maatschappij.

Hoe te boeken

Bij het boeken van uw cottage kunt u in het winkelwagentje aangeven ook informatie te willen ontvangen betreffende de best passende overtocht en prijs. U ontvangt van ons zo snel mogelijk de offerte zodat u de overtocht ook direct kunt vastleggen.

Overtochten naar Engeland

Voor wie graag snel en bijzonder comfortabel vanuit Nederland naar Engeland reist, is een overtocht met de DFDS ferry vanuit IJmuiden een logische keuze.

De terminal is makkelijk te bereiken en de afvaarten vanuit Nederland zijn altijd omstreeks 18.00 uur. Aan boord kan men heerlijk ontspannen in een van de vele bars, restaurants, shops en snackbars. Men geniet eigenlijk van een nachtelijke minicruise. De kwaliteit van de hutten garandeert een heerlijk nachtrust. 's Morgens kan men omstreeks 09.00 lekker uitgerust van boord. U hebt dan nog een hele dag om van uw vakantie te genieten. U hebt geen reistijd verloren en u bent op slechts 70 km van de Schotse grens!

Calais – Dover (P&O ferries)

P&O Ferries vaart 24 uur per dag af en aan van Calais naar Dover. Een overtocht duurt 90 minuten, waarbij u uiterlijk 30 minuten voor vertrek moet inchecken (45 minuten voor motoren en voetpassagiers).

Calais/Duinkerke – Dover (DFDS Ferries)

De DFDS verzorgt de verbinding vanuit Duinkerke of Calais naar Dover. De vaartijd is iets minder dan 2 uur en vertrek de hele dag door om de 2 uur.

Calais – Folkestone (Eurotunnel)

Wanneer u kiest voor Eurotunnel dan reist u snel, gemakkelijk en comfortabel via Calais naar Folkestone. Tijdens de 35 minuten durende rit kunt u lekker in uw eigen auto luisteren naar de speciale Eurotunnel radiozender. Behalve toiletten zijn er aan boord geen faciliteiten. De vertrekhaven is circa 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. En in Folkstone ben je binnen 3 minuten weer op de autosnelweg naar Londen. Het is geen wonder dat de Eurotunnel een grote favoriet is bij mensen die willen opschieten.

Hoek van Holland – Harwich (Stenaline)

Vanuit Hoek van Holland vertrekken dagelijks 2 ferry’s naar Harwich. Er vertrekt er een halverwege de middag zodat u ’s avonds in Engeland aankomt. Er is ook een afvaart ’s avonds waarbij u ’s morgens in Engeland aankomt. Voor de avondvaart is het verplicht een hut te boeken. U heeft de keuze uit een binnen- of buitenhut voor 2,3,4 of 5 personen. Het is toegestaan honden/katten mee te nemen, kosten per huisdier op aanvraag.

Rotterdam – Hull (P&O ferries)

Vanuit Rotterdam vertrekt dagelijks in de avond een schip naar Hull. U komt de volgende ochtend aan in Hull. U hoeft zich aan boord niet te vervelen; er is volop vertier van allerlei aard aan boord en er kan goed gegeten en gedronken worden. U overnacht ook op de boot in een eigen hut. U kunt voor de hutten kiezen uit binnenhutten of buitenhutten (met patrijspoort waarmee naar buiten gekeken kan worden). De standaard-hutten zijn voor 1,2,3,4 of 5 personen. Het is ook mogelijk een Club Suite buitenhut te boeken die ruimer is dan de standaardhut. Het is toegestaan honden/katten mee te nemen, kosten per huisdier op aanvraag.

IJmuiden – Newcastle (DFDS Ferries)

Voor wie graag snel en bijzonder comfortabel vanuit Nederland naar Engeland reist, is een overtocht met de DFDS ferry vanuit IJmuiden een logische keuze. De terminal is makkelijk te bereiken en de afvaarten vanuit Nederland zijn altijd omstreeks 18.00 uur. Aan boord kan men heerlijk ontspannen in een van de vele bars, restaurants, shops en snackbars. Men geniet eigenlijk van een nachtelijke minicruise. De kwaliteit van de hutten garandeert een heerlijk nachtrust. 's Morgens kan men omstreeks 09.00 lekker uitgerust van boord. U hebt dan nog een hele dag om van uw vakantie te genieten. U hebt geen reistijd verloren en u bent op slechts 70 km van de Schotse grens!

Elk willekeuring station in Nederland – Londen (Eurostar)

Via de kanaaltunnel rijdt de Eurostar naar Londen. Vanaf Brussel-Zuid bent u in 2 uur in het centrum van Londen (station London St. Pancras). U heeft gereserveerde zitplaatsen en kunt vertrekken vanuit elk gewenst station in Nederland.

Overtochten naar Ierland

Vanuit Engeland kunt u doorreizen naar Wales of Schotland om vanuit daar de ferry naar Ierland te nemen. Er zijn bij de diverse maatschappijen diverse routes mogelijk gedurende de dag. De overtochten duren tussen de 2 – 3,5 uur afhankelijk van de gekozen route. Ook kunt u er voor kiezen om rechtstreeks vanuit Frankrijk over te varen naar Ierland. U verblijft dan een nacht op de boot in uw eigen hut.

Cairnryan – Larne (P&O)

Momenteel is er slechts één veerdienst vanuit Cairnryan naar Larne (v.v.). De ferry doet er 2 uur over en vaart meerdere keren per dag.

Cairnryan – Belfast (Stenaline)

Momenteel is er slechts één veerdienst vanuit Cairnryan naar Belfast (v.v.). De ferry doet er 2 uur en 15 minuten over en vaart meerdere keren per dag.

Cherbourg - Rosslare (Stenaline)

Deze veerdienst verbindt Frankrijk met Ierland. Stenaline vaart drie keer per week en een overtocht duurt circa 17 uur. U overnacht tijdens de overtocht in een eigen hut.

Fishguard – Rosslare (Stenaline)

Deze afvaart vertrekt meerdere keren per dag en een overtocht duurt 2 uur en 15 minuten.

Holyhead – Dun Laoghaire (bij Dublin) / Dublin Port (Stenaline / Irish Ferries)

Deze veerdienst verbindt Wales met Ierland. Stenaline heeft tot 4 afvaarten per dag en een overtocht duurt 3 uur en 20 minuten. Irish Ferries heeft tot 4 afvaarten per dag en een overtocht duurt 3 uur en 25 minuten.

Pembroke – Rosslare (Irish Ferries)

Irish Ferries brengt u vanuit Wales snel en comfortabel naar Ierland. De veerdienst Pembroke – Rosslare v.v. heeft meerdere afvaarten per dag en een overtocht duurt 3 uur.

Cherbourg - Dublin (Irish Ferries)

Deze veerdienst verbindt Frankrijk met Ierland. Irish Ferries vaart meermalen per week en een overtocht duurt circa 17 uur. U vertrekt eind van de middag en overnacht tijdens de overtocht in een eigen hut.