Schotland - Een 7-daagse camperreis door Schotland

Pak uw kilt in en geniet van een aantal hoogtepunten in Schotland, waaronder Stirling Castle, Edinburgh, ‘Nessie’, Fort William en de hoogste berg van het VK - Ben Nevis.

Deze reisroute is bedoeld om u te inspireren en om u te laten zien wat Schotland te bieden heeft. U kunt deze reis in een week doen of de tijd nemen en voor de langzame route gaan.

Dag 1: Vertrek vanuit Edinburgh

U begint bij Edinburgh en gaat in westelijke richting naar de Forth Road Bridge naar Bannockburn en Stirling Castle. Slechts een klein eindje rijden van hier is het bekende William Wallace Memorial. Zorg ervoor dat u de grootte van Willy's Claymore bekijkt, want dit geeft een indicatie van hoe groot hij was. Ga vervolgens oostwaarts naar St Andrew's voor een rondje golf (houd de portemonnee bij de hand!) op een van de wereldberoemde golfbanen of een wandeling door de stad met een lokale gids (wij regelen dit graag voor u).

Dag 2: Scone Palace

Overnacht in de omgeving van Perth voor een bezoek aan het mooie Scone Palace of ga na het ontbijt rechtstreeks naar Inverness via het pittoreske stadje Pitlochry. Wanneer u in Inverness bent, probeer dan Nessie te vinden, neem een cruise over Loch Ness (wij boeken graag vooraf uw tickets) of bezoek Culloden waar de laatste grote veldslag in het VK plaatsvond. U kunt gemakkelijk een dag doorbrengen in de omgeving van Inverness.

Dag 3: Isle of Skye

Rijd vanuit Inverness in westelijke richting naar het Isle of Skye - klein-Schotland. Er zijn twee manieren om er te komen. Beiden door een adembenemend landschap. De directere ronde is vanaf de Kyle of Lochalsh over een brug via het meest gefotografeerde kasteel in Schotland, Eilean Donan Castle. De tweede en meer romantische oversteek is een autoveerboot vanuit Mallaig. De overtocht van dertig minuten vertrekt 7 keer per dag van maart tot oktober.

Dagen 4 en 5: de hoogste berg van het VK

Na het rondzwerven op het eiland Skye, kunt u Fort William en de hoogste berg van het VK, Ben Nevis, bekijken. Als u tijd heeft, maak dan een uitstapje naar de kustplaats Oban en geniet hier van een avond in de grootste bar van Oban – The View - voordat u gaat overnachten in het Glencoe-gebied.

Dag 6 en 7: langzame route terug naar Edinburgh

De laatste 2 dagen van de 7-daagse Schotland-reisroute kunnen worden besteed aan het terugkeren naar Edinburgh. Een stop bij Loch Lomond voor een picknick of Arrochar voor een druppel Schotlands favoriete drankje Whisky is aan te bevelen. Er zijn verschillende opties om te overnachten, van ofwel een overnachting in Glasgow of naar het zuiden naar de grensregio Dumfries. Als u Glasgow wilt gaan ontdekken dan regelen wij graag een lokale gids voor u, een hele leuke manier om de stad te ontdekken!
Dat leidt ons naar de laatste dag, door de Schotse grensregio en stoppen in Moffat, Peebles en Galashiels naar Edinburgh.

Een camper via Cottage Centre

Waarom klanten voor Cottage Centre kiezen

Ongelimiteerd aantal kilometers

Geen extra kosten voor een extra bestuurder

24-uurs service voor onderweg

Standaard uitgebreide autoverzekering

Een camper via Cottage Centre

Waarom klanten voor Cottage Centre kiezen

Ongelimiteerd aantal kilometers
Geen extra kosten voor een extra bestuurder
24-uurs service voor onderweg
Standaard uitgebreide auto verzekering